НАЧАЛО НА ПОДГОТОВКАТА ЗА НОВИЯ СЕЗОН (СНИМКИ)

Бдин започна подготовка за новия сезон на Втора футболна лига с група от 16 футболисти. Те бяха изведени на първа тренировка от новия помощник-треньор на отбора Георги Иванов, продукт на пловдивската футболна школа. Новопривлеченият старши-треньор на клуба Венцислав Иванов ще започне да води тренировките от предстоящия подготвителен лагер в Берковица. Запазен е съставът, който спечели първенството на Северозападната Трета лига. С клуба са се разделили само израелецът Наор-Авлиав и резервният вратар Росен Вергилов.

“Венци Иванов е добър треньор, с добра визитка. Разбрахме се с него много бързо, договорили сме всички параметри и условия, амбициран е да работи и смятаме, че ще свърши добра работа. До края на седмицата ще тренираме на стадион “Георги Бенковски” във Видин. В понеделник отиваме на едноседмичен лагер в Берковица. Там плануваме да изиграем контролна среща със “Спартак” Плевен. След лагера ще продължим подготовката във Видин. На 1 юли ще имаме контрола с “Дунав” Лом. Официалното представяне на отбора е на 8 юли с контролна среща с “Тимок” Зайчар”, каза председателят на УС на “Бдин” Видин Жоро Василев.

Според него няма да има проблеми с финансирането на клуба и с лиценза на стадион “Георги Бенковски”:

“Имам уверението, а и за себе си съм сигурен, че щом Община Видин е зад клуба, нещата ще се получат. Днес Общинският съвет е гласувал допълнителна субсидия от 100 000 лева за “Бдин”. С това не приключваме- продължаваме да търсим спонсори, кметът също се е ангажирал да съдейства. Мога да успокоя “доброжелателите” на “Бдин”, че засега нещата стоят добре и се надявам, че всичко ще бъде нормално. За стадиона получихме предписанията от футболния съюз, вече започнахме необходимите ремонти на нещата, които са ни предписали, движим се по график и ще успеем да приключим в срок. На 99% съм сигурен, че няма да има пречка за лицензирането.”

Основната цел пред “Бдин” за новия сезон е да се утвърди във второто ниво на българския футбол, обясни още Жоро Василев.

“Да бъдем фактор в групата, а не навсякъде да ни бият като “тъпан на сватба”. На този етап искаме да се утвърдим в групата, а след това може да мислим и за нещо повече.”

Жребият за новия сезон на Втора лига ще бъде изтеглен в четвъртък, 22 юни, в БФС.